Nigerijac Antoni Abidemi Lakosa novi član Fudbalskog kluba Smederevo

SMEDEREVO, 1. februar 2024 – Na jučerašnjoj utakmici na Adi Ciganliji sa ekipom IMT-a, u startnoj postavi debitovalo je novo pojačanje Smedereva, bar za sada, do kraja sezone; Nigerijac Antoni Abademi Lakosa, dosadašnji član superligaša Železničara iz Pančeva.

– Pre odlaska Pančevaca na pripreme na Kipru, zajedno sa šefom struke Sašom Mićovićem odgledao sam njihovu kontrolnu utakmicu sa Zvijezdom iz Stanišića, na kojoj je Lakosa postigao izjednčujući gol. Razgovarali smo sa čelnicima pančevačkog kluba i izrazili želju da se Nigerijac priključi našem timu. Njihov uslov je bio da angažuju novog napadača, što su i učinili. Dogovorili smo se da Antoni ostane do kraja sezone, a eventualni produžetak saradnje zavisiće od realizacije naših zacrtanih ciljeva, ali i od Pančevaca, za koje je odigrao prvi deo Sezone u Super ligi. Dobili smo pravo pojačanje i mislim da će u našem rangu doneti ono što se od njega očekuje – kaže Predrag Sikimić, sportski direktor smederevskog kluba.

Ovaj dvadesetšetogodišnji korpulentni levokrilni napadač je u Pančevo došao jesenas, iz španske Almerije, člana Primere, za koju je, do duše, nastupao u B timu.

– FK Smederevo ima impresivnu tradiciju, a atmosfera u samom klubu mi je odmah privukla pažnju. Nadam se da ću doprineti svojim iskustvom, dolazim sa željom da doprinesem ofanzivnom delu tima. Lično očekujem napredak i razvoj u svakom aspektu igre. Želim da se integrišem u tim, da stvaramo pozitivnu atmosferu i da zajedno sa saigračima ostvarim ciljeve koje je klub zacrtao. Navijači su srce svakog kluba i radujem se podršci koju će nam pružati. Hvala vam na dobrodošlici i hajde da zajedno gradimo uspešnu sezonu – poručio je Lakosa smederevskim ljubiteljima fudbala.

Inače, ekspedicija Smedereva je jutros otputovala u Crnu Goru, gde će obaviti dvonedeljne pripreme.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!